Dania typowo przystosowane na świąteczny czas, który objawia się wiosna są z pewnością odpowiednio dopracowane. Wiele osób uwzględnia w tym czasie smaczny żurek oraz jaja, do tego kiełbasa biała, różnorodne sałatki, ale także pasztet czy inne tego typu. Na pewno nie powinno zabraknąć szynki czy świeżego pieczywa. Święconka to nie wszystko warto pomyśleć także o obiedzie na ten świąteczny czas. Przygotować można coś typowego albo coś zupełnie nowego. Czasami polędwiczki wieprzowe w sosie są czymś bardziej oklepanym, dlatego zamienić je można na indyka przygotowanego w specjalny sposób, albo na schab zaprezentowany w sosie grzybowym z dodatkiem koperku. Dania na Wielkanoc to różnorodność sałatek. Typowo domowa może okazać się mało wystarczająca, dlatego nie będzie niczym złym gdyby przygotować także inne. W tym celu można zastosować propozycję sałatki typowo obiadowej, czyli gyros z kurczakiem albo dać się uwieść wspaniałemu smakowi sałatki z łososiem, która jest na pewno znakomita odskocznią.

Comments are closed.

Strony
Popularne
  • Wnętrze a smakWnętrze a smak
    Już dawno właściciele restauracji zauważyli, że nie liczy się tylko to, co jemy, ale ważne jest również, jak to robimy. Stąd wiele lokali próbuje nadać swoim wnętrzom oryginalność, którą przyciągną …
  • Jak przygotować wyspecjalizowaną kuchnięJak przygotować wyspecjalizowaną kuchnię
    Jeśli chcemy przygotować kuchnię, która jest przygotowana do tworzenia w niej posiłków, dobrym rozwiązaniem jest oparcie się na rozwiązaniach jakie możemy zobaczyć w gotowych projektach kuchni, czy też w kuchniach, …