Przebywanie w kuchni już dawno przestało być zajęciem nudnym, męczącym i monotonnym. Czym odróżnić artystę od rzemieślnika? Rzemieślnik robi rzeczy ładne, solidne i użyteczne. Artysta robi dzieła sztuki. Także w kuchni. Czym góruje artysta spełniający się w gotowaniu od innych form sztuki? Otóż dzieło artysty – kucharza można podziwiać jednym zmysłem więcej, niż dzieła innych artystów: smakiem. Dzięki dodatkowej opcji poznania naszego dzieła mamy szansę zarówno na większe zachwyty, jak i na większą krytykę. Starając się zatem rozwijać nasz dar tworzenia w kuchni coraz ciekawszych i lepszych rzeczy sięgamy po coraz to inne źródła inspiracji, a tych ostatnio nie brakuje. W księgarniach możemy znaleźć setki książek kucharskich. Są wśród nich książki tematyczne typu kuchnia chińska, wegetariańska, koszerna i tak dalej. Moda na gotowanie sprawiła, że jak grzyby po deszczu powstają programy, a nawet kanały kulinarne, fora internetowe a także czasopisma tematyczne. Pojedyncze przepisy i wskazówki znajdują się również w większości gazet kobiecych.

Comments are closed.

Strony
Popularne
  • MazurekMazurek
    Mazurek? To przepyszne ciasto, może przyrządzić każdy z nas, na dowolnie jaką okazję, czy to urodziny, czy święta, można również urozmaicać sobie dzień, swoimi wypiekami, zupełnie bez powodu! Potrzebny nam …
  • Czekamy z utęsknieniem na truskawkiCzekamy z utęsknieniem na truskawki
    Dietetycy zalecają regularne spożywanie truskawek, w naszej diecie podobno występuje jedynie 36% zalecanej, dziennej porcji tych smacznych owoców. Dlaczego te pyszne owoce są tak ważne w naszej diecie? Zawierają więcej …