Ludzie w naszym kraju bardzo kochają się we wszelakiego rodzaju wędlinach oraz mięsach, które są u nas praktycznie podstawą jeżeli chodzi o rodzimą kuchnię. Umiemy doskonale przyrządzać tego typu rzeczy oraz robić z nich wspaniale potrawy, których z całą pewnością nie będziemy w stanie uświadczyć wśród innych krajów. Dlatego też warto jest już jak najbardziej zawczasu pojąć wiedzę dotyczącą przygotowania mięsa do jedzenia, aby nie zabrakło nam jej na przyszłość. Nader wszystko ważne jest to, aby zaczynać swoją naukę w tej kwestii od rzeczy bardziej prostych takich jak chociażby przygotowywanie szynki co również nie wszystkim się udaje. Trzeba wiedzieć bowiem dokładnie jaki kawał mięsa najlepiej się do tego nadaje, a następnie potrzymać ją przez odpowiednio długi czas w marynacie, która musi być przygotowana również z należytą precyzją. Następnie dochodzi do procesu owędzania takowego mięsa, które musi trwać daną ilość czasu i być przygotowane na odpowiednim drewnie, aby jego zapach mógł również przejść do szynki. Na sam koniec pozostaje dla nas samych jeszcze tylko ugotowanie owego uwędzonego mięsa, które musi trwać w zależności od gatunku i wielkości odpowiednią ilość czasu zwykle równą okresowi półtora godziny.

Comments are closed.

Strony
Popularne
  • Pulpety z sezamemPulpety z sezamem
    Co powiecie na przyrządzenie przepysznych pulpecików z sezamem ? Możecie przygotować to danie na każą, wyjątkową, specjalną okazję. Składniki, których będziecie potrzebowali do przyrządzenia tego pysznego dania to: 60dag mielonej …
  • Potrawy gotowane w ciekłym azocie, czyli lody o smaku smażonego bekonuPotrawy gotowane w ciekłym azocie, czyli lody o smaku smażonego bekonu
    Szefowie kuchni ciągle poszukują nowych smaków, wrażeń, eksperymentując w swoich restauracjach z większym lub mniejszym powodzeniem. Kuchnia molekularna stała się hitem ostatnich kilkunastu lat. Zaplecze kuchenne restauracji serwującej mikroskopijne dania …