Kuchnia rosyjska w chwili obecnej zarówno ciekawi jak i jest powodem wielu rozmów. Przede wszystkim należy zwrócić uwagę, że jest to kuchnia nie tylko zróżnicowana, ale również bardzo bogata. Wielu twierdzi, że jest ona połączeniem wielu kuchni. Dla nas z całą pewnością jest pyszna, syta i bardzo charakterystyczna. Warto zwrócić uwagę,że w zupach rosyjskich nie używa się korzenia pietruszki. Przyczyna jest bardzo prosta, jest trudno dostępny i drogi. Podobnie jest z zieloną pietruszką. Zupy przygotowywane są zazwyczaj na bazie marchwi, pora i selera. Kuchnia rosyjska jest również ostrzejsza i bardziej zaskakująca. Wymienić można pikantną, a zarazem sytą zupę z mięsem, pieczarkami, cebulą oraz koncentratem pomidorowym, która nazywa się strogonow. Kuchnia rosyjska słynie również z placuszków drożdżowych, które nazywane są blinami jak i z malutkich pierożków nadziewanymi różnymi farszami. Do najpopularniejszych zakąsek z całą pewnością zaliczyć możemy chleb z smalcem, kiszone ogórki oraz bardzo drogi kawior.

Comments are closed.

Strony
Popularne
  • Mocne przeżycia konsumenta
    Konsument idąc do sklepu często zastanawia się co ma wybrać. Na półkach wciąż te same produkty, które już dawno z jakością nie mają nic wspólnego. To co zmienia się w …
  • Ciasto cynamonowe
    Przyrządźmy dla naszej rodziny, do niedzielnej wspólnie wypijanej kawy czy herbaty po południu przepyszne, pachnące na cały dom ciasto cynamonowe! Składniki, które będą nam niezbędne do przygotowania potrawy, to: jajko, …