Przyprawy korzenne takie, jak imbir, cynamon, czy też goździki sprawdzają się doskonale w wielu typach dań. W naszej kuchni dodajemy je głównie w momencie, gdy przygotowujemy coś do picia – na przykład grzańca, czy też zimowy kompot. Ale zastosować je można także w zupełnie innych kontekstach, o czym przekonać się możemy, smakując potrawy z całego świata. Okazać się bowiem dzięki temu przede wszystkim może, że dobre przyprawy korzenne pasują na przykład do potraw mięsnych. Szczególnie dobrze widać to w kuchni azjatyckiej, gdzie używanie imbiru jest na porządku dziennym i pozwala osiągnąć naprawdę dobre efekty działania pod każdym względem. Warto także spróbować w ten sam dokładnie sposób wykorzystać cynamon, czy też goździki, które to doskonale przyprawią na przykład baraninę i jagnięcinę a potrawkach inspirowanych na przykład kuchnią marokańską, czy też tunezyjską. Dlatego też, warto przyprawy korzenne wykorzystać nie tylko w deserach. A otwarcie się na ten smak także w potrawach mięsnych przynieść może wiele pożytku pod każdym względem.

Comments are closed.

Strony
Popularne
  • Bogactwo kuchni wschoduBogactwo kuchni wschodu
    Każdy z nas chociaż raz w życiu miał z całą pewnością okazję spróbować wielu specjałów pochodzących z Dalekiego Wchodu. Oczywiście nie ma w tym absolutnie nic dziwnego, bowiem tradycje kulinarne …
  • Sala weselna katowiceSala weselna katowice
    Wesele. Urządzenie wesela jest to pracochłonne zajęcie, które wymaga pełnego zaangażowania. Pierwszym krokiem jest sala weselna katowice, którą należy zarezerwować dużo wcześniej. Takie sale trzeba załatwić nawet i pół roku …