Miód to bardzo zdrowy składnik spożywczy, który wykorzystać można na wiele sposobów. A to dlatego, że pozwala nam on na osiągnięcie bardzo ciekawych rezultatów związanych z aromatem potrawy. Miód przede wszystkim wykorzystujemy do potraw słodkich, a więc deserów, ponieważ idealnie komponuje się on na przykład smakiem z ciastami kakaowymi, czy też z różnego rodzaju kremami do ciast i tym podobnymi składnikami. Jednakże miód, szczególnie lipowy i gryczany, doskonale dopasują się także do potrwa pikantnych i mięsnych. Sos miodowy przygotowany do kaczki, czy też innych tego typu mięs będzie pasować idealnie, ponieważ do ciekawe połączenie smaków i zapachów. A najlepiej miód sprawdza się w różnego rodzaju marynatach. Jego specyficzny smak idealnie będzie się sprawdzał w połączeniu z wieprzowymi żeberkami, chilli, czosnkiem oraz innymi tego typu elementami – szczególnie, gdy marynata wniknie dobrze w mięso, a to będzie duszone na wolnym ogniu przez wiele godzin. Warto więc na pewno z niego korzystać tak często, jak się da.

Comments are closed.

Strony
Popularne
  • Przeprowadzki biur SosnowiecPrzeprowadzki biur Sosnowiec
    Przeprowadzki biur na terenie Sosnowca. Przeprowadzka zawsze wprowadza sporo zamieszania w nasze życie. Czasami bywa nawet bardziej kłopotliwa niż znalezienie nowego lokum, które spełniało będzie nasze wymagania. Większość z nas …
  • Lokal na imprezy warszawaLokal na imprezy warszawa
    Lokal na różne imprezy w Warszawie. Chcesz zorganizować wyjątkową imprezę, którą każdy zapamięta na długo? Nieważne czy sami chcemy zorganizować naszą uroczystość czy planujemy imprezę dla kogoś nam bliskiego. Zawsze …